Onze ingrediënten

De kracht van de natuur op je huid.  

Onze vegan formules bevatten minimaal 99,46% ingrediënten van natuurlijke oorsprong, bekend om hun krachtige eigenschappen, waarbij de strenge eisen van de COSMOS NATURAL-certificering volledig worden gerespecteerd.

Onze bloemen

We selecteren zorgvuldig bloemen die bekend staan om hun natuurlijke eigenschappen voor de huid.  

Om onze gefermenteerde actieve bloemen te verkrijgen, extraheren we hun belangrijkste componenten, die vervolgens worden omgezet en verbeterd tot gefermenteerde actieve ingrediënten.

Camelia sinensis

Camellia Sinensis wordt al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde.

Onderzoek heeft aangetoond dat Camellia Sinensis bloemenextracten antioxidatieve eigenschappen hebben, die werken tegen vrije radicalen. 

In onze formules hebben we gefermenteerde Camelia Sinensis gecombineerd met gefermenteerde olijfolie.

Kamperfoelie

Kamperfoelie is een van de oudste geheimen van de traditionele Chinese geneeskunde.

De extracten verkregen door kamperfoeliebloemen zijn rijk aan flavonoïden, waarvan bekend is dat ze oxidatieve stress verminderen.

In onze formules hebben we gefermenteerde kamperfoelie gecombineerd met hyaluronzuur en gefermenteerde olijfolie.

Helichrysum

Oorspronkelijk afkomstig uit Australië en bekend in Europa sinds de XIXe eeuw, staat Helichrysum bekend om zijn buitengewone schoonheid.  Het wordt ook wel de Golden Everlast genoemd omdat het een zeer veerkrachtige bloem is die lang meegaat.  

In onze formules hebben we witte helichrysumblaadjes gecombineerd met gefermenteerde arganolie en roze helichrysemblaadjes met gefermenteerde saffloerolie.

Jasmijn

Jasmijn is een oud schoonheidsgeheim van de traditionele Chinese geneeskunde. Daarnaast wordt in de Ayurveda, traditionele Indische remedie, jasmijnbloem beschreven om de huid te verzachten en glad te strijken. 

In onze formules hebben we gefermenteerde jasmijn gecombineerd met gefermenteerde engelwortelolie.

Portulaca

Portulaca

Al in de oudheid bekend om zijn therapeutische kwaliteiten, wordt portulaca gewaardeerd om zijn sterke anti-oxidant, ontgiftende krachten. 

De bladeren zijn rijk aan vetzuren zoals omega-3, mineralen en vitamine C, A en E - die werken tegen oxidatieve stress en de vorming van vrije radicalen tegengaan. 

In onze formules combineren we gefermenteerde portulaca met gefermenteerde lactobacillus en gefermenteerde olijfolie.


Onze oliën

We hebben zorgvuldig kostbare natuurlijke oliën gekozen, die bekend staan om hun cosmetische voordelen. 

Het fermentatieproces transformeert en verbetert de eigenschappen van onze natuurlijke ingrediënten.

Fermentatie is een natuurlijk proces dat de ingrediënten transformeert en verbetert, waardoor ze daadwerkelijk worden omgezet in nieuwe ingrediënten met een andere moleculaire samenstelling dan de oorspronkelijke. Dankzij dit unieke proces bevat onze gefermenteerde olijfolie bijvoorbeeld nog minstens 10 keer meer essentiële vrije vetzuren*  –  waaronder ook Omega 6 en Omega 9, kostbare voedingsstoffen voor de huid.  De formules van Florena Fermented Skincare hebben een sterke antioxiderende werking, die de vrije radicalen bestrijdt.

*Vergeleken met niet-gefermenteerde olijfolie

Angelica Olie

Angelica-olie is al lang bekend in de Koreaanse geneeskunde, waar het wordt gebruikt voor zijn verkwikkende eigenschappen. 

In onze formules hebben we gefermenteerde angelica-olie gecombineerd met gefermenteerde jasmijn.

Arganolie

Arganolie heeft buitengewone eigenschappen. Het wordt verkregen door het persen van de vruchten van Argania spinosa, bekend als de "Tree of Life".  Arganolie wordt gewaardeerd om zijn hydraterende eigenschappen en het vermogen om elasticiteit aan de huid te bieden. 

In onze formules hebben we gefermenteerde arganolie gecombineerd met witte helichrysum bloemblaadjes.

Saffloerolie

Safflower_oil

Het gebruik van saffloerolie is oud, de Egyptenaren waren de eersten die de hydraterende en voedende eigenschappen ervan ontdekten. Ze gebruikten het als zalf. 

Saffloer is een zeer veerkrachtige plant die bestand is tegen extreme weersomstandigheden.
In onze formules hebben we gefermenteerde saffloerolie gecombineerd met roze helichrysum bloemblaadjes.

Producten met Saffloerolie

Olijfolie

Olive_Oil

Olijfolie is al meer dan 6000 jaar bekend en gewaardeerd om haar talrijke deugden die haar een kostbare bondgenoot maken voor het welzijn van onze huid, dankzij haar verbazingwekkende antioxiderende en hydraterende eigenschappen.
 
In onze formules hebben we gefermenteerde olijfolie gecombineerd met gefermenteerde camellia sinensis.


Our_Active_ingredients_2800x1400

Onze natuurlijke actieven

Onze formules bevatten natuurlijke ingrediënten die uitsluitend afkomstig zijn van plantaardige bronnen, gekozen vanwege hun cosmetische en heilzame eigenschappen voor de huid.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur staat bekend om zijn hydraterende eigenschappen. Een van de belangrijkste kenmerken is vochtretentie: de moleculen zijn in staat om water vast te houden tussen 1.000-10.000x hun moleculair gewicht (een gram houdt één tot tien liter vast).

Tijdens het verouderingsproces vermindert het natuurlijke vermogen van de huid om hyaluronzuur te produceren en beginnen rimpels te ontstaan en zich te verdiepen. Het hyaluronzuur dat in de formules van Florena Fermented Skincare wordt gebruikt, is uitsluitend afkomstig van hernieuwbare plantaardige bronnen en wordt gewonnen uit tarwe.

Vitamine E

Vitamin_E

Vitamine E komt van nature voor in sommige voedingsmiddelen, wordt toegevoegd aan andere en is beschikbaar als voedingssupplement.

"Vitamine E" is de verzamelnaam voor een groep vetoplosbare verbindingen met een kenmerkende antioxiderende werking. De onze, Tocoferol, is afgeleid van sojabonen.

Lactobacillus

Lactobacillus is een ingrediënt dat steeds populairder wordt in de huidverzorgingsvoorbereiding en bekend staat om de zichtbare verbetering van hydratatie, elasticiteit en glans, terwijl het fijne lijntjes en rimpels vermindert.

De lactobacillus die we gebruiken is speciaal voor ons ontwikkeld en komt voort uit de fermentatie van melkzuur. In onze formules combineren we gefermenteerde lactobacillus met gefermenteerde portulaca en gefermenteerde olijfolie.